Zubní chirurgie

Zubní chirurgie ,stomatochirurgie (dentoalveolární chirurgie ).

Na našem specializovaném se zabýváme téměř všemi obory zubní chirurgie. Ta je, stejně jako další obory, nedílnou částí moderní stomatologie a v dnešní době již také vysoce specializovaným odvětvím.
Do oboru zubní chirurgie spadá nejen vytažení zubů moudrosti, ale také extrakce z ortodontických důvodů, dále odstranění cyst, novotvarů, resekce , excize, či operativní zákroky měkkých tkání a parodontu. Provádíme také autotransplantace zubů po konzultaci s ortodontistou. Poradíme si však i s akutními obtíženi či bolestí či jinými chirurgickými zákroky bez jakékoliv čekací lhůty ihned.
Moderní stomatochirurgie se na trhání zubů stále více specializuje a díky tomu je vlastní zákrok rychlejší, bezbolestnější a hojení po zákroku příznivější. Velmi často se dnes trhání zubů omezuje na zuby moudrosti, na trhání zubů z ortodontických důvodů nebo po úrazu. Paradentóza je bohužel také ještě stále zodpovědná za množství zubů, které končí trháním.Trhání zubů se provádí v důkladném místním umrtvení. Ránu po vytaženém zubu vyplňujeme a kryjeme speciálním kolagenním materiálem pro rychlejší a kvalitnější hojení. Okraje rány adaptujeme pomocí vstřebatelných stehů, tak aby nebyly zbytečně drážděny. Vlastnímu zákroku předchází důkladná premedikace léky proti bolesti a otoku. Mnoho zákroků kryjeme z preventivních důvodů antibiotiky. Máte-li tedy strach z tahání zubů, neváhejte a s důvěrou se na nás obraťte.