Endodoncie

Ošetření zubních kanálků

V případě, že kaz je již velmi hluboký a došlo k infekci kořenového systému zubu, je potřeba infikované kanálky opracovat, vydezinfikovat a pečlivě vyplnit. Pro zajištění sterility během ošetření kořenových kanálků (které může být v závislosti na počtu a zakřivení kořenových kanálků časově náročné) slouží izolační pomůcka, tzv. kofferdam. Ten slouží také jako ochrana úst před dezinfekčním výplachem. Po opracování a dezinfekci kořenových kanálků se kanálky trojrozměrně hermeticky zaplní. Přesnost ošetření zaručuje elektronický měřicí přístroj, tzv. apexlokátor, a strojová endodoncie. Celé ošetření je dokumentováno rentgenovými snímky.

Ošetření zubního kazu – bílé výplně.
Pro ošetření zubního kazu používáme v závislosti na rozsahu kazu výhradně bílé (fotokompozitní) pryskyřice. Maximální estetika a trvanlivost výplni je zaručena díky aplikaci izolační pomůcky – kofferdamu, který kompletně izoluje ošetřovaný zub od zbytku dutiny ústní, slin a umožní nám tak věnovat potřebné množství času pečlivému odstranění kazu a modelaci výplně. Pro klienta je výhoda v tom, že díky kofferdamu se do úst nedostane chladící tekutina ani zbytky původních výplní nebo kazu. Celé ošetření je dokumentováno fotografiemi z intraorální kamer, které slouží pro kontrolu nám, ale i Vám (při velkém zvětšení Vám ukážeme, že pečlivě zhotovená fotokompozitní výplň je k nerozeznání). Stejný postup je možný také při výměně starých amalgamových nebo nevyhovujících výplní. Výsledkem je vysoce estetická bílá výplň, která nahrazuje ztracenou zubní tkáň. Trvanlivost těchto výplní je při dodržení pracovního postupu a použití kvalitních materiálů velmi dobrá.
Protetika.
Kvalitní náhrady jsou předpokladem pro dlouhodobé používání a estetický vzhled.Náhrada chybějícího či destruovaného zubu pomocí korunek ,můstků a snímatelných náhrad.Celokeramické korunky –můstky: jsou vyráběny z velmi tvrdé keramiky, která vyžaduje minimální preparaci, je velmi estetická a neobsahuje žádný kov. Použití je možné u všech zubů.Metalokeramické korunky – můstky : tyto korunky jsou estetické, neobarvují dásně, použití je také možné u všech zubů.